ALMUÑÉCAR

ALMUÑÉCAR

 

Almuñécar on on vanha aito espanjalainen kaupunki jonka historia ulottuu aina foiniikkialaisten aikaan 1000-luvulle e.Kr. Kaupunki sijaitsee Espanjan etelä- rannikolla suojassa kylmiltä pohjoisen tuulilta kiitos Sierra Nevadan aina 3482 metrin korkeuteen kohoavan vuoriston. Tämän vuoksi alueen ilmasto-olosuhteet vastaavat lähinnä substrooppisten alueiden ilmastoa, josta alueen nimitys "Costa Tropical".

 

Tämän vuoksi monet eläkeläiset ovat mieltyneet Almuñécarin ilmastoon ja todenneet Almuñécarin erinomaiseksi talven viettopaikaksi. Paitsi D-vitamiinia on täällä vuoden ympäri saatavana tuoreita lähiseudulla kasvaneita vihanneksia ja hedelmiä kuten mangoa, avokadoa, chirimoyaa ja papayaa.

 

Kulttuurin harrastajille tarjoaa kaupungin kulttuuritalo "Casa de la Cultura" monenlaista ajanvietettä, kuten teatteri-, flamenco ja musiikkiesityksiä. Almuñecarin kulttuurielämä on vilkkaampaa kun minkään muun etelä-rannikon kunnan alueella. Katso lähemmin : www.news.almunecar.se Järjestetyt bussimatkat lähiseudun kohteisiin, yhteiset vaellusretket, boule ja vaikkapa viininmaistajaiset kuuluvat nekin osana yhteistä ajanviettoa.

 

Almuñécarissa voimme löytää muistoja menneiltä vuosituhansilta. Tärkeimpiä ovat roomalaisten rakentamat vesikanavat eli "acueductot", joita on nähtävissä vielä useitakin niin itse kaupungissa kun sen lähiympäristössä. Kansainvaellusten seurauksena valta Espanjassa siirtyi länsigooteille n. kolmannen vuosisadan kuluessa j.Kr. Suurimman merkityksensä alueen historiaan ovat jättäneet kuitenkin arabit, jotka saapuivat ja valloittivat Iberian niemimaan 700-luvulla.

 

Heidän valtakautensa etelä-Espanjassa päättyi vasta 1492 Granadan jälleenvalloitukseen. Huolimatta useita vuosisatoja kestäneestä valloituksesta on islamilaiselta ajalta säilynyt vain vähän jälkiä Almuñécarin katukuvassa. Suurin edelleen näkyvä vaikutus on sillä espanjan kielessä, josta löytyy edelleen monia arabialaisperäisiä sanoja. Napoleonin sotien aikana oli Espanja jonkin aikaa ranskalaisten miehittämä. Muistona tästä Vapaussodan nimeä kantavasta ajanjaksosta on Almuñécarin linnan kaatunut torni.

 

Turismi, joka saapui etelä-Espanjaan suuremmassa mittakaavasssa 70-luvun alussa, keskittyi aluksi Malagan provinssin ympäristöön. Almuñécariin se on saapunut vasta huomattavasti myöhemmin, jonka vuoksi Almuñécar on pysynyt edelleen hyvin espanjalaisleimaisena kaupunkina. Alueena kaupunki kuuluu Andalusian itsehallintoalueeseen, joka puolestaan jakautuu 8 lääniin. Almuñécar sijaitsee Granadan provinssissa tai läänissä. Koko Espanja koostuu 17 itsehallintoalueesta joiden yhteenlaskettu asukasmäärä on n. 47 miljoonaa asukasta.

 

"Costa Tropical" rajoittuu lännessä Malagan provinssiin kuuluvaan "Costa del Solin" rannikkoon ja idässä Almerian rannikkoon. "Costa Tropicalin" rannikko on siis ainoastaan 80 km. pituinen mutta sen alueella sijaitsee yhteensä 17 pientä kuntaa. Lue lähemmin: www. costatropical.se

 

LINKIT

 

Almuñécar

 

Tapahtumia: www.news.almunecar.se

 

Kaupungin kulttuurikalenteri: www.turismoalmunecar.es/agenda/agenda-cultural/

 

Matkoja ja huviretkiä (suomeksi): almunecarsite.wordpress.com/retkemme 2018

 

Muita matkoja ja huviretkiä (ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi): www.resor.almunecar.se

 

Monipuolista tietoa Almuñécarista : www.hitta.almunecar.se

 

Meklareita: www.hyra.almunecar.se

 

Myytävänä: www.buy-sell.almunecar.se

 

Kuva-arkisto: www.bildarkiv.almunecar.se

 

Facebook, Den skandinaviska gruppen: "Almuñecar vänner"

 

Almuñécarin kaupunki: www.almunecar.es

 

 

Granada ja Espanja

 

Granadan provinssi/lääni: http://www.andalucia.com/swe/granada.htm

 

Granadan rannikko: www.costatropical.es (espanjaksi), www.costatropical.se (ruotsiksi)

 

Andalusia: www.andalucia.org

 

Espanja: www.spain.info/fi

 

 

Uutiset ja sää

 

http://www.olekustannus.com/

 

http://www.aemet.es tai http://www.eltiempo.es