ALMUÑÉCAR

ALMUÑÉCAR

 

Almuñécar on on vanha aito espanjalainen kaupunki jonka historia ulottuu aina foiniikkialaisten aikaan 1000-luvulle ekr.Kaupunki sijaitsee Espanjan etelä- rannikolla suojassa kylmiltä pohjoisen tuulilta kiitos Sierra Nevadan aina 3.482 metrin korkeuteen kohoavan vuoriston. Tämän vuoksi alueen ilmasto-olosuhteet vastaavat lähinnä substropisten alueiden ilmastoa, josta alueen nimitys "Costa Tropical". Tämän vuoksi monet eläkeläiset ovat mieltyneet Almuñecarin ilmastoon ja todenneet Almuñecarin erinomaiseksi talven viettopaikaksi. Paitsi D-vitamiinia on täällä vuoden ympäri saatavana tuoreita lähiseudulla kasvaneita vihanneksia ja hedelmiä kuten mango, avokado, chirimoya ja papaya.

 

Kultturin harrastajille tarjoaa kaupungin kulttuuritalo "Casa de Cultura" monenlaista ajanvietettä teatteri- flamenco ja musiikkiesityksiä. Järjestetyt bussimatkat lähiseudun kohteisiin, yhteiset vaellusretket,boule ja vaikkapa viinimaistajaiset kuuluvat nekin osana yhteistä ajanviettoa.

 

Almuñecarissa voimme löytää muistoja menneiltä vuosituhansilta. Tärkeimpiä ovat roomalaisten rakentamat vesikanavat eli "Acuaductot, joita on nähtävissä vielä useitakin niin itse kaupungissa kun sen lähiympäristössä Kansainvaellusten seurauksena valta Espanjassa siirtyi länsigooteille n. kolmannen vuosisadan kuluessa.jkr. Suurimman merkityksensä alueeen historiaan ovat jättäneet kuitenkin arabit joiden sanotaan aloittaneet Espanjan valloituksensa Almuñecarin seudulta v 711. Heidän valtakautensa etelä-Espanjassa päättyi vasta 1492 Granadan valloitukseen.Huolimatta useita vuosisatoja kestäneestä valloituksesta on islamilaiselta ajalta säilynyt vain vähän jälkiä.Suurin edelleen näkyvä vaikutus on sillä espanjan kielessä josta löytyy edelleen monia arabialaisperäisiä sanoja. Napoleonin sotien aikana oli Espanja jonkin aikaa ranskalaisten miehittämä. Muitona tästä Vapaus-sodan nimea kantavasta ajanjaksosta on Almuñecarin linnan kaatunut torni.

 

Turismi, joka saapui etelä-Espanjaan suuremmassa mittakaavasssa 70-luvun alussa, keskittyi aluksi Malagan provinsin ympäristöön. Almuñecariin se on saapunut vasta huomattavasti myöhemmin jonka vuoksi Almuñécar on pysynyt edelleen hyvin espanjalais leimaisena kaupunkina. Alueena kaupunki kuuluu Andalusian itsehallintoalueeseen, joka puolestaan jakautuu 8 lääniin.Almuñecar sijaitsee Granadan läänissä. Koko Espanja koostuu 15:sta itsehallintoalueesta joiden yhteenlaskettu asukasmäärä on n. 47 miljoonaa asukasta.

 

"Costa Tropical" rajoittuu lännessä Malagan provinssiin kuuluvaan "Costa del Sol ín" rannikkoon ja idässä Almerian rannikkoon. "Costa Tropicalin" rannikko on siis ainoastaan 80 km. pituinen mutta sen alueella sijaitsee yhteensä 17 pientä kuntaa. Lue lähemmin: www. costatropical.se

 

Almuñecarin kulttuurielämä on vilkkainta kun minkään muun etelä-rannikon kunnan alueella. Katso lähemmin : www.news.almunecar.se

 

 

LINKIT

 

Almuñécar

 

Tapahtumia: www.news.almunecar.se

 

Matkoja ja huviretkiä: www.resor.almunecar.se

 

Monipuolista tietoa Almuñecarista : www.hitta.almunecar.se

 

Meklareita: www.hyra.almunecar.se

 

Myytävänä: www.buy-sell.almunecar.se

 

Kuva-arkisto: www.bildarkiv.almunecar.se

 

Facebook, Den skandinaviska gruppen: "Almuñecar vänner"

 

Almuñecarin kaupunki: www.almunecar.es

 

Almuñecar ruotsiksi: www.almunecar.se

 

 

Granada ja Espanja

 

Granadan lääni: http://www.andalucia.com/swe/granada.htm

 

Granadan lääni rannikko: www.costatropical.se

 

Andalusia: www.andalucia.org

 

Espanja: www.spanienguiden.se

 

Espanja: www.spanienforum.se

 

Espanja: www.spain.info/sv

 

UUTISET JA SÄÄ

 

http://www.olekustannus.com/

 

http://www.yr.no/place/Spain/Andalucía/Almuñécar